Bývanie na ploche 82 m2

Interiér v Bratislavskej novostavbe. Priestor si vyžiadal iba drobné dispozičné zmeny, návrh a príprava projektu trvala bezmála jeden mesiac. Celý interiér bol následne zrealizovaný za ďalšie 3 mesiace. Byt je orientovaný na juhozápad. Pôvodná dispozícia patrila medzi štandard dnešnej doby. Jednotlivé miestnosti na seba nadväzujú a vytvárajú dennú a nočnú zónu. Developer ponúkol možnosť zapracovať do interiéru krb. V dennej časti bola odstránená priečka medzi prípravou pre krb a obývacou izbou. Priestor sa viac presvetlil a ponúkol tak miesto pre knižnicu, ktorej zadná strana zároveň tvorí stenu botníkovej skrine. Biela kuchyňa bez horných skriniek nie je v dnešnej dobe bežná. O úložný priestor však majitelia neprišli. Ten je integrovaný do pozdĺžnej časti kuchynskej steny, ktorá spĺňa viacero funkcii. Ponúka pohodlné čalúnené sedenie pre poobedný oddych, dostatočné množstvo úložných priestorov a ukrýva aj vstavané spotrebiče. Celá kuchynsko-jedálenská stena ukrýva v sebe vstavané spotrebiče a kuchynské skrinky. Nachádzajú sa tu aj vstavané skrine a množstvo zásuviek. Navyše slúži aj ako miesto pre posedenie pri stolovaní. Úložný priestor plynulo prechádza do chodby a vizuálne oddeľuje obývaciu časť od vstupnej. Obývačka je jednoduchá, svetlá a bez zbytočného nábytku. Dominantou v priestore sú majiteľove obľúbené obrazy.  V interiéri prevláda biela farba na stenách a nábytku vyrobenom na mieru. Nábytok je vyrobený z kombinácie lesklého striekaného MDF a lakovanej orechovej dyhy. Podlaha je z masívneho dubového kartáčovaného dreva. Materiálový kontrast sa prejavuje vo farebnosti, ale aj v povrchovej štruktúre. Hladké biele striekané plochy kontrastujú s dyhovaným povrchom orecha a jemným štruktúrovaným reliéfom betónovej dlažby. Nábytok v interiéri je navrhnutý a vyrobený na mieru podľa potrieb klienta. Jednotlivé prvky preberajú farbu a materiály z celého interiéru. Ide o kombináciu dyhovaných, striekaných a čalúnených plôch.

Foto: Marián Svítek

Autori Ing. Juraj Krč , Mgr. art. Zuzana Horniaková , Ing. Zoltán Horváth 
Podlažná plocha 81 m2
Návrh 2016 - 2016
Realizácia 2016 - 2016
Adresa Rusovce , Bratislava, Slovensko