Interiér trojizbového bytu – FLAT

Prestavba trojizbového bytu na prízemí funkcionalistickej mestskej vily v Bratislave.  Vstupy do dispozície boli len minimálne, funkčné členenie bytu ostalo zachované. Obývačka je centrom diana a križovatkou, z ktorej sa vstupuje do všetkých ostatných miestností. K sprehľadneniu prevádzky prispela zmena umiestnenia vstupných otvorov. Hlavný obytný priestor je orientovaný pozdĺžne od vstupu k záhrade. Najdôležitejším prvkom je panoramatické okno s hlbokým parapetom, ktoré slúži ako pobytové a oddychové miesto. Spálne sú situované po oboch stranách obývačky. Prechod z obývacej izby do kuchyne je otvorený.  Zásadnejšie zmeny sa udiali v materialite priestoru a v technických riešeniach.  Pôvodný železobetónový skelet sa rozhodli architekti očistiť všade tam, kde to bolo možné. Priečky boli postavené nanovo z vápennopieskových tehál.  Priznané betónové steny, podlahy z prírodného bieleného dubu a biele steny vytvárajú neutrálnu farebnú kulisu a umožňujú vyniknúť vstavanému čerešňovému nábytku. Biele omietnuté steny sú tiež podkladom pre narastajúcu zbierku obrazov. Precízne riešenie interiéru podčiarkujú detaily - čisté styky podlahy a stien, integrované úložné priestory, nábytok bez vystupujúcich madiel... Dominantným prvkom v obývacej izbe aj v celom interiéri je panoramatické okno s výhľadom do zelene. Sedenie na širokom parapete je doplnené o malú knižnicu.
Foto: Eva Benková

Zdroj: www.archinfo.sk

Autori www.totalstudio.eu
Podlažná plocha 114m2
Návrh 2015 - 2015
Realizácia 2015 - 2015
Adresa Bratislava, Slovensko

Viac inšpiratívnych interiérov nájdete na: www.createspace.sk