Rekonštrukcia bytu v Trnave

Bývanie s úžitkovou plochou 100 metrov štvorcových v historickom centre mesta. Byt sa nachádza v obytnom dome na Halenárskej ulici. Dom bol prestavaný v polovici 20. storočia z kláštora Paulínov postaveného v roku 1719. Pri rekonštrukcii boli odstránené všetky zásahy predchádzajúcich majiteľov a postupne sa odkrývali pôvodné stavebné konštrukcie. Byt má slúžiť mladému bezdetnému páru. Dispozícii dominuje spoločenská miestnosť s monumentálnou svetlou výškou 3,6m. V druhom pláne, za knižnicou sa nachádza nočná časť so samostatnou hygienou a šatníkom. Z naznačenej vstupnej halu je prístupná ešte jedna spálňa a hygiena. Vstavaný nábytok je pripravený tak, aby po malom zásahu transformoval byt aj pre účely rodiny s deťmi.
 
Zdroj: www.archinfo.sk
 
Autori Ing. arch. Peter Jurkovič 
Podlažná plocha 100 m2
Návrh 2014 - 2014
Realizácia 2014 - 2016
Adresa Halenárska ulica , Trnava, Slovensko