V novom dome ako v zrekonštruovanom sklade!

Popri malých útulných domčekoch zvyčajne z dreva je stále silným trendom industriálny štýl. Dôvodom na bývanie v zrekonštruovanom sklade sa síce stávajú aj nižšie finančné náklady, môže však ísť i o klamlivú predstavu. Klient, ktorý oslovil japonské architektonické štúdio Alts design office, mal požiadavku, že chce bývať v dome, ktorý bude pôsobiť ako zrekonštruovaný sklad. Ako to zvládli japonskí architekti? Biela kocka však vo vnútri skrýva súkromie, i keď niektoré časti sú úplne vzdušné a otvorené. Tak, aby naplno vyhovovali životnému štýlu obyvateľov. Samozrejmosťou je ohľad na životnosť domu a nízku záťaž životného prostredia.

Flexibilné bývanie s otvoreným konceptom

Dom obýva mladá rodina, ktorej veľmi záležalo na flexibilnom bývaní s otvoreným konceptom, aký ponúkajú prestavané priestory bývalých priemyselných budov.

Ako je riešený interiér?

Na prízemí domu prejdete cez verandu do kuchyne. V jej centre stojí jedálenský stôl. Zaujímavým prvkom je drez vytiahnutý do stredu miestnosti tak, že nehraničí so žiadnou stenou. Jeho kovový charakter podobne ako vodovodné potrubia, ktoré sú zámerne jasne viditeľné, podporuje industriálny dojem z interiéru.

Ishibe house v kocke
Architekti: Atls design office
Design director: Sumiou Mizumoto
Lokalita: Ishibechuo Konan, Shiga, Japonsko
Ukončenie realizácie: 2015
Plocha: 119 m²